Homemade Chocolate | Dni join kelas buat coklat ^__^



-
-
-
2minggu yang lepas setelah dni tamat exam, dni masuk kelas buat coklat di Esmy Coklat. asalnya, Qlah yang memperkenalkan dni blog Esmy Coklat sebab dia ada tempah coklat untuk berikan kejutan pada birthday dni hari tu kat situ. hehe... memang terkejut sakan la dni.. lepas tu dni godek-godek la blog coklat yang Qlah tempah sebab teruja, kan. tetengok dia ada buat kelas coklat juga. dni apo lagi. terus la sms empunya blogshop tu, Kak Su.






memula nak pegi rumah Kak Su, pemilik Esmy Coklat dni sampai sesat. padahal dekat je dengan pasaraya Bilal di Kubang Kerian tu. bolehnye dni lajak pergi sampai KB Mall sebab silap paham direction yang Kak Su bagi. haha! dasar buta jalan btoi dni ni haih... fail bab jenjalan ni tahu g town KB je ;p




Alhamdulillah akhirnya dni selamat sampai juga ke rumah Kak Su. best sangat belajar buat coklat dengan Kak Su. peramah orangnya... tak lokek ilmu dan pemurah pulak tu. beruntung Nini ikut dni pegi sama. keje dia ngap coklat je sepanjang dni belajar buat coklat tu. Kak Su siap belikan kitorang nasi bungkus risau kitorang kelaparan. mekasih Kak Su! terharu...





inilah antara hasil coklat yang dni buat dengan tunjuk ajar ku sifu, Kak Su.





masa sejukkan coklat-coklat tu semua lepas masukkan dalam peti...





dan inilah dia Kak Su, cikgu coklat yang hebat ^___^




hehehe... banyaknye kan coklat yang sempat dni hasilkan pada hari tu. terima kasih bebanyak, Kak Su sebab sudi berikan tunjuk ajar sampai dni pandai buat coklat. hepiiiii sesangat. tengah berazam nak buat coklat sendiri untuk hantaran di hari bahagia dni nanti, InsyaAllah kalau sempat. agak busy sekarang ni. tatau dan buat ke tak...








kalau sesiapa yang nak belajar buat coklat, bolehlah ke blog Kak Su di Esmy Coklat. orang Kelantan bolehlah join kelas yang Kak Su buat ni. takyah susah-susah cari tempat jejauh. nak tempah coklat pon boleh ^___^ jom ke Esmy Coklat!





-



28 comments:

Ijah EmoTemo said...

bestnya dni belajar buat coklat :) hee

qlah said...

wewit.. kak dni makin slim la. hihi .

comei ;D

P/S : buat yg penting dulu kak.. hihi .

Myra Jay said...

DNI NANTI NAK ORDER LA NGAN dNI..HEEE ;-)

Leh buat hantaran kawen Dni nie :-)

**Nanti myra p klantan 17hb tak dapat nak jumpa Dni..wuhuuu**

Tihara said...

cute nye coklat dni buat..mmg ada talent lah dni :)

AmirFX said...

Nyum2...

sarah mohamad said...

Nak join nak join. Hehehe Teringin dah nak join, tapi tak tahu kat mana.

kakchik@ella said...

Wahhh .. Dni dah pandai buat coklat. Pasni buleh la ambek tempahan dari kawan2.

farmys said...

wah bestnya..

leh pos kat sini.. hehehe

Dilakochan said...

Nak dini buatkan coklat, poss kt bangi boleeee x??!! Comelss... mesti sedapp

beaty said...

bestnya dapat join kelas buat choc...

cik sakura said...

bestnya..teringin nak belajar jugak..

Affieza said...

Brp lama nk siapkan semua coklat tu??? Boleh tahan jgk byknya ekh...hehe

LidaRahim said...

untungnya bakal hubby dni nanti... serba serbi pandai wat seniri.. chaiyok2

Peri PiA said...

bestnya dini :)

p/s-dini parcel dah dpt,thanks!!byk nya free gift

lieynanilaz said...

dni dah pandai...mana tau boleh bukak bisnes...:)

mizzura said...

tak sabar tunggu dni jadi usahawan coklat plak..hehe.. manatau kannn...

Cik Azizah said...

wah boleh amik tempahan la macam ni sis dini! hehe

Cik_Shiqah said...

sedapnya.
rajin cik dini bljr buat coklat ek :)

Nur-nba said...

Lepas ni bolehlah tempah dengan Dni.. Sedapnya..

-atiQah- said...

bestkan bljr buat coklat. pasni bolehlah buat doorgift sendiri. :)

ekinashikin said...

sedap..coklat..hihi...

Sharinginfoz said...

sedapnya coklat ini...... bak sini satu

Azzah said...

sayang nak makan coklat yg comel camni..:)

anisalya said...

guna dark choc ek dni? choc milk lg sedap. sedap dimakan. ngeee....

alinac lover said...

best nye dni..byk cokelat

Redbloodsnow said...

bertuah lah deen dpt ko yg rajin ni. kalau aku...huh, bapak gle malas. HAHAHA.

miss atie said...

teringin sangat nak belajar wat coklat.. huhu... best kan bljr something yg kite suke..

azila said...

hai dni cayanggg..heheh.dni dah nak kawen ek?tahniah yer..k.zla teruja la baca nak tau kat mana kelas ni, tgk2 kat klate la plop..huhuh