Gaya tudung Irma Hasmie yang dni berkenan sangat-sangat!

-
-
-
-
dni suka sangat tengok Irma Hasmie bertudung... manis orangnya... tambah manis bila mengenakan tudung, kan ^___^ dan yang paling dni suka tengok gaya tudung dia yang labuh cemni....





comeyyyy!!!




dni berminat nak cuba gaya tudung lilit macam Irma pakai dalam gambar tu... tapi dni lilit-lilit guna shawl tak menjadi la... agaknya kena guna pashmina je kot, kan... sebab pashmina lebih besar dan panjang daripada shawl...cantik sangat pakai macam tu... labuh ke depan... tapi terfikir juga dni bahagian belakang tu singkat ke tak? hehe...






ada sesiapa yang jumpa tutorial gaya tudung cemtu?
boleh share dengan dni ya ^___^




Penaja Blog:









29 comments:

s1t1 2uL41k4 said...

betul2.. comel sbb tutup smpai dada.. nak jugak try.. wahhh.. semakin ayu pulak irma nie.. i liiikeee..

FaTinFiRDaUs said...

rasanye singkat kot.. sebab hbis sume tarik ke depan.. huhu

noie said...

comeinyer irma.. cantik bertudung!

Yana Houry said...

alhamdulillah...cantik sangat irma =)

amirah said...

kompem kat belakang tak cover punya ni dini.tp akak pun berkenan.lawa la plak kalo pakai cenggini kan..

CaDLyNN said...

a'a irma mmg bertambah cantik dan manis je lepas pakai tudung...

Peri PiA said...

comel,ooo ye ke belakang xcover?

beeha ben said...

irma ku cantik! hee..

Norhafiza said...

oo kakNo tau stail lilit camni dni dan memang singkat (belakang leher) kat belakang hehe..tp kakNo tak sempat nak buat tutor by foto..time nak ke dapo dah ni..ptg karang baru free..klo kakNo pashmina tu agak tebal sket dni (kakNo rimas hehe) klo selendang panjang sesuai tu..klo dni pandai lilit tu dni leh try tau, senang je tu..cuba try dlu camne..ok kakNo ajar sket2 harap2 dni faham..

1) pakai selendang panjang sebelah (agak2 leh tutup dada yg pendek tu)..pin kat leher.
2) Yang pendek atas dada tu senget kan, betul kan bagi dia sama aras cam gambar irma tu ( pinkan di bahu..klo takmo pin pun takpe, nnt dia serong hujong kebawah pun cantik gak..
3) yang terurai panjang susun cantik2 cam irma buat tu tarik ke leher terus atas kepala kemas2, bawa semua kain pergi depan bahu..pinkan atas kepala dan tepi (pipi) spy tak jatuh..siap!
4) anak tudung ikut la nak pakai jenis mana..

Norhafiza said...

kakNo dah try guna selendang panjang merron yg kakNo pakai dalam pic sebelah ni dan menjadi! waaah sukanya hehe..

YUYUE MELISSA said...

yuyu ase yuyu taw..nanti yuyu try ok... tp mcm x bape nk kemas die pakai. huhuhu ;p

sea_lavender said...

nice gaya irma..rsnya blakang ok je ninie..Trtutup hehe =D

tiha said...

comel je diorg ni bila bertudung....^__^

aliesha kirana said...

cantik2... manisss je nampak.heheeh..

Oasis said...

Nampak manis....

Yang sebelah dia tu bergaya sakan betul. Hehehe

nuriz said...

manis dia bertudung, muka dia pun nak iras iras dni hehe

mizzura said...

uhh..tak tau lagi...macam ada bunyi2 fenomena tudung irma pulak pasni..hehe

|Steamboat di Tupai-tupai Restaurant, Shah Alam|

Zura said...

akak xretilah nk bergaya ngan macam2 jenis gaya...

SyUhAdA said...

aah..
mmg sesuai dgn dia..
comey je ble btudung..~

munna said...

org klu dah cantik ..pakai tudung macamana pun tetap nampak cantik...

Redbloodsnow said...

aku pun berkenan gak weh! hahahha.skrg gak aku carik tutorial dlm youtube..haha

Amirrah Zawani said...

comel... nampak sweet jep :)

cik najihah said...

hai dni..
sy ada jugek cara lain yang bertutup dada..tapi gaya kat atas macm irma pakai senang je..yg panjang lilit ke atas then yg pendek tarik bagi tutup dada..
btw kalau nk cari pashmina cntik mehlah singgah blog sy :)

http://najihahfara.blogspot.com

efa fairuz said...

cantik kan irma ni.. lebih cantik sekarang drpd sebelum ni..

Myra Jay said...

Itula kan, kadang labuh depan belakang pendek pulak...

Tp mmg comel la Irma pkai shawl cenggini :)

FasiHaH SupiaN said...

pashmina ni kot........xpenah try pakai shawl plak..hurmmmmm

Miza Yusof said...

cantik ! miza pun berminat nak lilit-lilit macam ni :)

AIN NATASHA said...

saya yakin blkg tu pendek..sebab sy pakai tudung macam irma ni..nak labuh ..lilit sekali je..caranya
1)letak sldg kiri lagi panjang dari kanan...
2)pastu lilit satu pusingan yg lebih tu..pin kan..guna peyepit tudung..
3) yg lebihan kanan tu pinkan kat bahu blh kiri..siap :)

nak tgk contoh saya pakai http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1595539463037&set=a.1314838765695.40451.1672487345&type=1&theater

Sharinginfoz said...

pakai tudung memang cantik