Baju warna-warni aiskrim paddlepop ^___^

-
-
hari tu dni ada ke pasar malam... saja la datang aura nak beli baju. dah lama tak beli baju... hendap punya hendap, terjumpa la baju warna-warni macam aiskrim paddlepop. berkenan la pulak... tanya gerai tu gerai ni... paling kurang bagi RM25... haisyyy duit memang tak cukup sebab tak budget nak beli baju pun sebenarnya. tetiba teringin nak beli... pastu batalkan je la hasrat nak beli sebab tak dapat mintak kurang dari RM25...







cuaca mendung dan gelap gelita secara tiba-tiba menandakan hujan bakal turun dengan lebatnya... dan... secara spontan makcik yang jual baju tu tarik dni dan offer.. RM20???... dni tergamam... dan rasa tak percaya... kot la menyusahkan dia je kan... dia kata tak pe nak hujan dah. nak cukup syarat hari ni at least nak ada customer... sian lak dni dengar. duit memang cukup kaw-kaw ada RM20... lalu dihulurkan kepadanya... elok je makcik tu hulur bungkusan plastik berisi baju, hujan turun... ngeeeee... ucap terima kasih kat makcik tu dan lari lintang pukang menuju kekereta. hehehe....






macam baju dari thailand... tapi tak pe.. suka tahap max dengan baju ni... kain dia jenis viscose yang tebal... kalau basuh gerenti sidai sejam dua dah kering. tak pon iron je... ;p musim hujan ni best pakai baju yang mudah kering lepas dibasuh kan...






bertambah bahagia memiliki baju ni sebab leh padankan dengan crumple shawl idaman kalbu. tapi crumple shawl ni dah sold out kat Dini's Wardrobe. ada 5 helai je masa tu. 1 dni rembat ;)





ada banyak lagi koleksi crumple shawls di Dini's Wardrobe. macam-macam warna tau. warna garang, warna lembut, warna biasa-biasa... hijau biru merah kuning hitam dan macam-macam lagilah... RM11 /each kalau berminat nak memiliki shawl ni, jom jom ke Dini's Wardrobe ;)




http://diniwardrobe.blogspot.com/








14 comments:

Fairus Bin Mamat said...

Wah.. Penuh warna.. Kalau dalam BI means colorfull... :)

nur said...

cantikla dini
yg penting, murah
ALL IN ONE

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

cantik la baju tue..mmg supe mcm askrem padelpop tue

@juera said...

ko yunk sebijik mcm BFF ak, ske sgt dgn bju2 yg colourful..katenya nmpk ceria jer..=)

Bulan said...

kak mie,kalo iklan tue ade kosong oyak neh.ifa nop.ehee bapo sebulan?

Weeda said...

omeyyy nye..

nampak dah baju ni masa dini letak gambar tu kat entri mana ntah..macam pedel pop...kiut ohhhh~~

alinac lover said...

wohaaa! suka!!!! cntik ah baju tu

Haa Fakihah said...

ehh baju ni dh murah la dni. ms ha g pasar borong bln lps hrga dia 38 tau~! nk sgt tp mhl. x jd beli. x padan ngn kaen nipis. tp lawa! nk g beli lah!

azzey said...

ardinihumaira: sweet la dni...:)

Mama Zharfan said...

cantik!! i like ;)
rasa mcm nak order gak shawl tu...

are-za said...

slm...cantik baju nie..

anyway pollow this blog eh..nice!

slm perkenalan..

Zura said...

dini pun dh macam ais krim..nk makan bleh..hihihi..

Peri PiA said...

wau wee~..suke2

Ct Arina said...

ehe comel je dni.. sepadan dgn shawl!