Khasiat Prunes | Sunsweet


selamat pagi!
dni breakfast dengan sunsweet pepagi buta.. nak puasa sebenarnya. tapi tak jadi lak atas sebab-sebab yang tidak mengizinkan. tak enak badan.. huhu.. kalau tak enak, badan, makan je sunsweet yang enak ;p satu pack 227g tu leh dni habiskan dalam masa satu hari je. melantak betul.. haha...


apa yang best mengenai sunsweet ni, dia anti0ksidan tau. memang recommended untuk orang yang nak berdiet terkecuali dni sebab dni tak diet pun hihiii. prunes ni banyak khasiat dia... antaranya adalah:


  • antikaser
  • mengurangkan risiko osteoporosis
  • antioksidan/penuaan
  • melancarkan sistem penghadaman
  • kaya dengan vitamin
  • bagus untuk pengamal diet seimbang
  • dan lain-lain


haa... suka dengan khasiat-khasiat dia tu. kalau korang nak lagi umph, bolehla amalkan pati prune innershine. lebih kurang juga fungsinya. ^___^ promote la pulak! dushhh, hehehe...

10 comments:

~aSHa~ said...

leh jadi duta produk dni ni..pandai iklan...buat org terliur..ehehee

Redbloodsnow said...

aku x leh tahan makan prune yg nih taw. terlampau manis. x tahan aku. ko pun taw lah aku nih kurang manis nyer org..ceaaa..hehe

ardinihumaira said...

@~aSHa~

hehe.. kak.. cepat g beli. sedappp ni

ardinihumaira said...

@Redbloodsnow

ye ke yunk.. aku makan rasa masam2. hehe.. innershine pun okey kan. tapi aku nelan tu kena sediakan air kalo tak aku mudah tersedak adoyai ;p

* mEsSy * said...

aii soka yu!! bak sket..

=P

ardinihumaira said...

@* mEsSy *

meh kita main suap2 nak. kuikuikui

Tihara said...

baik utk sembelit..kihkih

ardinihumaira said...

@Tihara

betul3 miahaha

FiesyaaChacha said...

lame da ta makannn...

ardinihumaira said...

@FiesyaaChacha

meh makan ngan dni. hehe