Tempat Simpan Alat Mekap


http://emo.huhiho.com



bagun pagi-pagi.. nak bersiap pergi kelas, wajib hadap meja solek.. tapi, dni tak puas hati.. dni rasa meja solek dni tak kemas. huhu...





u ols...


ada idea tak nak simpan alat mekap dengan kemas? dni punya.. ya ampunnn.. bersepah gila. dah la tak muat barangan. tengok la dalam gambar tu kat tepi sebelah kiri ada lagi rak untuk barangan mekap. penat juga duk fikir nak beli tempat simpan alat mekap yang macam mana nak kasi tersusun rapi dan comel dipandang. tapi tak sampai ilham laaa..


ada orang suggest pergi IKEA la belikan tempat simpan alat mekap macam rak-rak comel tu tapi kan.. u ols... mana ada IKEA kat kota bharu ni. huaaa... dni tak kesah pun berjenama ke tidak asalkan nampak cam bahagia dipandang. bila terletak je kat meja solek tu... weiiweeeeiiit... nampak macam terpesona terpegun gitew... :p



rasa cam nak buat tag je biau ramai-ramai tunjukkan tempat dey ol simpan alat mekap. tapi bila fikirkan balik, aiseyh cam kejam lak kan ;p


so, kalau ada suggestion dni alu-alukan tau... ^_^



17 comments:

Tihara said...

nak wat 2x..nak wat tag..hahah..
manyak nyo mekap hengko..kemeh jer haku nengok..nak kemeh cane lagi..
mekap haku duk dalam beg jerut jer..pas pakai haku jerut..

* mEsSy * said...

aii ngn cik'mate simpan lam pansel box jerk.. heee.. tapykan, aii rase yu patut bli box..

cciitt!! tadikan aii g LIVING CABIN, aii de nmpk sato box nih.. santeekk!! rega dier dlm rm15.. kale pink gtue.. yu g bli box ala2 rumah anak tiri aii duduk tuh.. [ entry 4 dis ]

^_^

FiesyaaChacha said...

hish dni, you pnye make up tu da tersusun abes da tu.. mcm i lg besepah.. sbb i slalu bwk ke sana sini, so kene ade 2 bags of makeup, 1 utk uma, 1 isi dlm beg. ahah. quite nyusahkan =.=

ardinihumaira said...

to tihara:

hik3 akak ni ada-ada je dia. nakal betol. inspektor sahab... dni ada kelas sampai jam 4. huaaaa penat

ardinihumaira said...

to messy:

ya ka? lanting la gambo kat i.. leh i angau2 kat box tu.. hehe.. i nak nengok

ardinihumaira said...

to FiesyaaChacha

hehe... dni punya lipstick dalam beg dah hancus tau... habis tertenyeh kat pen dan pembaris. ayyooo... cmana tah boleh terbukak penutupnya :'(

P A U L I N E said...

banyak nyer makeup tu.. O_O hehe.. kak pakai semua kah?

Diana2u said...

beli jer drawer tu..setiap drawer leh isi lain2..cth drawer 1 lipstick, drawer 2 eye shadow..a..hehehe..diananye brg pon sepah2 sbnarnye..ahahah..xde mase nk g kedai beli drawer

ardinihumaira said...

to pauline:

:p yang tu je mekap yang dni pakai. yang tak pakai, sumbaat dalam kotak duk dalam laci. hehe

ardinihumaira said...

to diana2u:

betol2. dok cari gak drawer yang multipurpose ada department2 bagai tu. tapi tak jumpa. huhu,..

FiesyaaChacha said...

dni, maybe muleyh cari drawer kecik2 ke.. tp if drawer, brg2 tinggi tu susa la na masok kan. btw, da kemas sgt da dni pnye brg2 tu.. jgn sepah2 ye. heee.

~aSHa~ said...

ok la tu tersusun..
kalo tanak nampak letak dlm bakul yg bertutup...atau kotak menarik yg bertutup

ardinihumaira said...

to FiesyaaChacha:


kih3... kemas la sangat. ntah2 pasal nak ambik gambo jadik kems tu.. syhhhh miahahaha

ardinihumaira said...

to asha:

ha betul juga tu kak.. susah sket mau masuk habuk2 :p

eyes143.. said...

bli la beg yg leh simpan alat mekap.. tak pun mcm pencil case ker.. sbb i pn bli beg kecik2 je.. =]

ardinihumaira said...

ada yunk.. i beli yang ada department2 tu. tapi guna time kuar je. ^_^ comel kan beg mekap..

Dayang said...

i suggest u visit fb; inspi rasi. ada make up yg sesuai ngan masalah u ni. n sure make up stuff u kemas selalu. gud luck!