Salam Aidilfitri


Assalamualaikum

Alhamdulillah, besok merupakan hari yang terakhir bulan Ramadhan 2014. sayu Ramadhan dah nak berlalu pergi. namun, bahagia juga tak dapat nak disangkal lagi apabila dah hampir 8bulan tidak bertemu mata dengan keluarga tercinta.  bercampur baur... Insyaa Allah Ramadhan, moga kita ketemu lagi di tahun hadapan.


besok kami sekeluarga akan berangkat pulang ke terengganu. doakan perjalanan kami selamat sampai. amin...





salam aidil fitri buat semua pembaca blog dni dan seluruh umat Islam. maaf zahir dan batin. semoga segala amalan di bulan Ramadhan diberkati Allah. amin amin amin



Lagi 10 hari Darwish nak balik kampung





Assalamualaikum


korang semua dah selesai berbuka puasa ke belum? Alhamdulillah dni jam 6:40pm tadi dah selesai berbuka puasa bersama suami tercinta. merantau di bumi kenyalang. korang jangan terkujat lak dni bukak puasa awal. jangan salah paham. kat sarawak kat berbuka awal sikit daripada semenanjung. hehehe...



korang dah beli tiket raya belum? tiket raya darwish dah setel ^__^


nampaknya Ramadhan dah hampir ke penghujungnya. ada suka ada duka... sukanya nak menyambut lebaran bersama keluarga yang dirindui kat kampung sana. duka nya bulan barakah berganda-ganda ganjaran pahal bagi amal kebaikan dan nak berakhir untuk tahun ni. ruginya kalau tak rebut peluang beramal dengan lebih gigih. bukan senang nak dapat bonus ni. bulan Ramadhan je lah nak kena pepandai berdikari dapatkan bonus ni.



haaa.. cakap pasal rindu keluarga kat kampung, sedar tak sedar lagi 10 hari je lagi kami nak berangkat pulang ke kampung halaman. inilah kali pertama kami nak menyambut Aidilfitri dengan keluarga setelah 2 tahun berkahwin. cekal wei dua tahun tak balik beraya. kesyahduanlah kat bumi perantauan ni dengan kengkawan kat sini di hari raya. tahun ni, ALhamdulillah ada rezeki pulang beraya. didahuli dengan kampung sebelah suami di Terengganu. lepas tu raya kedua baru berangkat ke kelantan. 







mama darwish excited sangat sebab kali ni beraya dengan suami dan anak. yang paling buat dni excited nak tengok darwish beraya. hehehe... mesti comel je kan salam cium tangan pastu dapat duit raya.wahh wahhh pasti akan ku memorikan kenangan beraya darwish kat kampung buat pertama kalinya... nanti tempah photobook untuk raya 2014.


tak saboooo nak balik kampung :')

Kenangan koleksi peribadi tudung AidiJuma kesayangan


Assalamualaikum


sekarang musim orang pakai tudung bawal aidijuma kan? dulu, design AJ tak keluar banyak sekaligus macam sekarang. nak beli pun sempat laaa nak menabung dulu. sekarang ni, fuh! sekali keluar banyak design dan warna sekaligus. nak pilih pun rambang mata dibuatnya. nak beli semua, huiii i bukan retisss nak pakai tudung lain-lain setiap hari. haha.. pakai ajo yang mano ado.
 





 inilah dia antara semua koleksi aj dni. ada beberapa lagi yang gambarnya dah terdelete. malas nak copy kat instagram. hehe...








 




ssemua ni dah jadi kenangan. dni dah letgo kat orang lain. tengok orang pakai, teringin nak pakai balik. tapi tak pe lah. kita hunting design terbaru pula. cuma kainnya lah yang tak sama. material dulu punya best. yang latest punya keras dan cepat rosak :')

Baju Raya from my online store | Amy Ardini Collection




Assalamualaikum


haaaa... bab baju raya korang dah setel belum? dni punya baju raya Alhamdulillah yang lain dah setel cuma yang tak setel lagi baju raya pertama. dni tempah baju raya sedondon untuk baju kurung dni, baju melayu deen, dan juga baju melayu darwish. namun begitu, tailor tak siap-siapkan lagi sampai sekarang. seriously hampa. sampai naik hangin gak dni jadinya. hukhuk... mana taknya... 3minggu dah janji boleh siap tapi taraksiap juga. -___-"







raya kedua punya baju je lah yang sedondon gamaknya kalau baju tu tak siap juga. sedih laaa kita order dari awal mei tapi tak siapkan dalam tempoh yang dijanjikan. kang lewat pos tak sampai lak musim raya ni. poslaju pun busy nak beraya tak leh nak salahkan dia juga.






btw, baju kurung ni dari online store dni di Amy Ardini Collection. dni beli sedondon dengan kemeja burberry for men and boy untuk suami dan anakanda. bolehla feeling pakai baju sedondon gitu kan. hehehe... kalau berminat boleh ke online store dni untuk baju raya awesome 2014 ^__^

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan





Biar gambar berbicara ^__^
Salam Ramadhan al-mubarak daripada famili Ardini Humaira dot com
Maaf Zahir dan Batin
Selamat beribadah!