Wide Shawl tutorial | Dena Bahrin Style



Assalamualaikum


dni nak share tutorial pakai wide shawl yang dena bahrin selalu gayakan. ada dia share di instagramnya hari tu. so, dni duk follow step-by-step cara dena yang lebih kurang sama jugak dengan gaya Irine pakai tu, selesa sangat. rasa betup-betul cover aurat dan kemas. lepas ni boleh la beli wide shawl banyak-banyak. hehe ^__^





nah...tu dia gambar captured guna henpon terus. takde crop-crop edit bagai. malas nau eden nak mengeditnya pakai laptop ni. hahaha...


selamat mencuba!

Boikot produk Zionis Israel | Hari boikot McD Malaysia


 Assalamualaikum 


dni menyokong usaha memboikot produk zionis israel terutamanya mcD yang ramai sangat di kalangan kita susah nak elakkan daripada membelinya. dengan adanya kempen hari memboikoy sebegini, In syaa Allah usaha boikot akan lebih berkesan. tidak kiralah agama apa yang dianuti kita semua, hari boikot ini diadakan sebagai usaha protes terhadap kekejaman zionis ke atas penduduk Gaza atas dasar sifat kemanusiaan, dalam masa yang sama jihad Lillahitaala oleh umat Islam.






sama-samalah kita merealisasikannya. dah opkos, sape2 yang didapati ke mcD pada hari tersebut akan di ambil gambarnya dan jadi viral di media internet. bukan dni yang nak amik gambo... tapi tu haaa ramai orang sekeliling korang. so, kalau tak rasa malu dengan Allah, setidak2nya rasa malulah dengan manusia yang punya rasa perikemanusiaan. 






lagipun, makanan mcD tak berkhasiat. orang barat sendiri memboikotnya. jadi, selamat memboikot! ;)




Salam Aidilfitri


Assalamualaikum

Alhamdulillah, besok merupakan hari yang terakhir bulan Ramadhan 2014. sayu Ramadhan dah nak berlalu pergi. namun, bahagia juga tak dapat nak disangkal lagi apabila dah hampir 8bulan tidak bertemu mata dengan keluarga tercinta.  bercampur baur... Insyaa Allah Ramadhan, moga kita ketemu lagi di tahun hadapan.


besok kami sekeluarga akan berangkat pulang ke terengganu. doakan perjalanan kami selamat sampai. amin...





salam aidil fitri buat semua pembaca blog dni dan seluruh umat Islam. maaf zahir dan batin. semoga segala amalan di bulan Ramadhan diberkati Allah. amin amin amin



Lagi 10 hari Darwish nak balik kampung





Assalamualaikum


korang semua dah selesai berbuka puasa ke belum? Alhamdulillah dni jam 6:40pm tadi dah selesai berbuka puasa bersama suami tercinta. merantau di bumi kenyalang. korang jangan terkujat lak dni bukak puasa awal. jangan salah paham. kat sarawak kat berbuka awal sikit daripada semenanjung. hehehe...



korang dah beli tiket raya belum? tiket raya darwish dah setel ^__^


nampaknya Ramadhan dah hampir ke penghujungnya. ada suka ada duka... sukanya nak menyambut lebaran bersama keluarga yang dirindui kat kampung sana. duka nya bulan barakah berganda-ganda ganjaran pahal bagi amal kebaikan dan nak berakhir untuk tahun ni. ruginya kalau tak rebut peluang beramal dengan lebih gigih. bukan senang nak dapat bonus ni. bulan Ramadhan je lah nak kena pepandai berdikari dapatkan bonus ni.



haaa.. cakap pasal rindu keluarga kat kampung, sedar tak sedar lagi 10 hari je lagi kami nak berangkat pulang ke kampung halaman. inilah kali pertama kami nak menyambut Aidilfitri dengan keluarga setelah 2 tahun berkahwin. cekal wei dua tahun tak balik beraya. kesyahduanlah kat bumi perantauan ni dengan kengkawan kat sini di hari raya. tahun ni, ALhamdulillah ada rezeki pulang beraya. didahuli dengan kampung sebelah suami di Terengganu. lepas tu raya kedua baru berangkat ke kelantan. 







mama darwish excited sangat sebab kali ni beraya dengan suami dan anak. yang paling buat dni excited nak tengok darwish beraya. hehehe... mesti comel je kan salam cium tangan pastu dapat duit raya.wahh wahhh pasti akan ku memorikan kenangan beraya darwish kat kampung buat pertama kalinya... nanti tempah photobook untuk raya 2014.


tak saboooo nak balik kampung :')

Kenangan koleksi peribadi tudung AidiJuma kesayangan


Assalamualaikum


sekarang musim orang pakai tudung bawal aidijuma kan? dulu, design AJ tak keluar banyak sekaligus macam sekarang. nak beli pun sempat laaa nak menabung dulu. sekarang ni, fuh! sekali keluar banyak design dan warna sekaligus. nak pilih pun rambang mata dibuatnya. nak beli semua, huiii i bukan retisss nak pakai tudung lain-lain setiap hari. haha.. pakai ajo yang mano ado.
 





 inilah dia antara semua koleksi aj dni. ada beberapa lagi yang gambarnya dah terdelete. malas nak copy kat instagram. hehe...








 




ssemua ni dah jadi kenangan. dni dah letgo kat orang lain. tengok orang pakai, teringin nak pakai balik. tapi tak pe lah. kita hunting design terbaru pula. cuma kainnya lah yang tak sama. material dulu punya best. yang latest punya keras dan cepat rosak :')