Apabila dugaan datang bertimpa-timpa...



 senyum dan hadapilah... tanda Allah sayang, tanda Allah rindu, tanda Allah tegur andai ada yang daku terlalai terleka termelampaui batas. Alhamdulillah, Allah masih beri peluang. moga jadi pengajaran dan pedoman.  Tidak Allah menguji seseorang hambaNya melebihi kemampuannya... :')

Mukah here i come


Assalamualaikum

hai koranggg! dah breakfast? dni dan darwish dah... makan cucur keju. hehehe... mama darwish tak dan nak masak-masak sangat pepagi ni tak nyempat. darwish tak suka dengar tumis-menumis. dia takut. pastu dok nanges menghilangkan konsentrari masak mama. maka selalunya nak masak kena tunggu papa balik dulu. al-kisahnya... alasan tak dan masak. hooohoooo....



poyo -____-"


besok, kami sekeluarga akan ke Mukah. hubby kena bawa budak sekolahnya ke sana. mama dan darwish pun nak tumpang sekaki ngekor papa. tak sangguplah nak stay berdua dengan darwish kat rumah sampai sabtu. lama tu... sehari pun dah bagai seminggu tau dak kalau papa gi keje. mama nak solat nak mandi sodap-sodap nak rest segala kena ada papa dulu. kalo tak, haishhhh tak de masa untuk mama sebab darwish ni nyusu badan. 


bila mama landing je dia nak mintak susu tak kisahla dia lapar ke tak. pendek kata mama tak de masa nak rest daripada nyusu dia kalau dia tak main dengan papa. time ada papa je lah mama leh rehat kejap. wuuuwuuu :')  lom tambah part kena gigit lagi. cedera parah dah mama nih. rasa nak pi kurung dia dalam bilik lain je. haha!


okaylah korang. saja je ni menaip sementara darwish dok ralit nonton raju the rickshaw kat tv9. kalo tak, laptop ni dia yang punya... kikikii... nak ngemas segala kelengkapan bawak ke sana esok. kang tertinggal, naya... yeay! ikut papa keje sambil makan angin.

Hackett Family Set

Assalamualaikum
Salam sayyidul ayyam ^___^



ada yang masih berjaga lagi ke? haaa saja dni nak share mengenai baju yang menjadi idaman hati dni. nak merasa juga pakai baju satu set dengan kanda dan anakanda. cam comey je kan bila tengok madam rose wife kepada fizow omar pakai kemeja cam ni. terus la dni godek-godek reseller yang jual baju camni. Alhamdulillah terjumpa juga yang ada jual satu set kemeja, t-shirt dewasa dan kanak-kanak.






actually yang kemeja tu bukan for woman punya. yang tu cutting biasa yang untuk lelaki. tapi dni pilih yang tu sebab tak nak kemeja jenis cutting ikut badan. tak syesyuwaiii dengan title muslimah gitu kan. hihihhh... so, tak ada masalah kalau perempuan nak pakai kemeja ni. nak pakai satu set dengan suami pun boleh ~ kemeja + kemeja.






buat raya pon comey kan? hehe... 


nanti baju-baju ni dah sampai dni laram dan tepek kat sini ye.
gudnait!


Koleksi Blouse Denim mesra menyusu

Assalamualaikum


Sejak dah jadi seorang ibu yang direct breastfeed baby ni dni jadi sangat memilih bab pakaian. Pakaian yang jadi pilihan dni mestilah mesra untuk menyusu. Tidak kiralah baju tu khas untuk menyusu atau jenis ada zip atau berbutang, semuanya jadi pilihan hati dni berbanding dengan baju yang tiada ciri-ciri tu. Susah nak menyusu dalam kereta/flight/atau kat mana-mana. Kena bawa nursing cover. 


Leceh!


Apapun, nursing cover perlu dibawa kalau nak menyusu di tempat awam. Dni yang selalu guna baju mesea menyusu ni pun was-was takut si kecik pegi selak tudung atau angkat baju. Wehhhh! Tak ke naya? Haha...





Latest, dni penuhkan koleksi blouse dni dengan warna-warna denim yang menawan. Lama dah mengidam nak pakai blouse denim tapi tak jumpa sai dni. Asik jumpa yang small cutting dan jenis singkat je. Ni haaa... Alang-alang beli untuk koleksi sendiri, beli sekalilah stok untuk Amy Ardini collection. Hehehe...


Kalau korang berminat nak cuci mata atau nak memiliki blouse-blouse mesra menyusu jemputlah ke ;


FB page dni ~ Amy Ardini collection atau ke Instagram bisnes dni ~ Amy ardini. 


In syaa Allah banyak pilihan pakaian muslimah dan mesra menyusu kat sana ;)

Instagram

Assalamualaikum

Hehe tak dapat tido lagi gara-gara anakanda sekarang siang dengan malam dia tertukar habis sejak februari hari tu. Terpaksa la berjaga malam walau rabak sakan mata dok hadap. 

Nak ubah tabiat tido dia balik dah tak tahu macam mana lagi dah.  Biar jelah dia berubah sendiri. 2minggu lepas asyik tido jam 2-4pagi. Sekarang berubah lagi. Jadi tido jam 5-7pagi. Sabo jelah :') 

in syaa Allah tak lama lagi akan berubah kepada rutin tido yang normal. So takleh tido ni dni capture dua akaun instagram dni. Satu personal ig dan lagi satu biz ig. Jemput follow ye.



Personal ig


 

Biz ig


Dua akaun ni dni handle sendiri. Kalau menyepi salah satu tu gamak dia dni dok hadap yang biz punyalah sebab dni stail malas bak logout. Haha ;p